Pouet
    Brasserie de la Lienne   Fr   |    Nl    |   En   |   De    
   
 
 
     
 
 
     
 
Geschiedenis
2006 : in het kader van het programma van Bachelor in de Chemie (Biochemie opleiding), realiseert Mélissa Résimont haar eerste brouwsel tijdens tijdens labo's.
2011 : op zoek naar een job na een Master in de Biologie en Ecologie aan de Universiteit van Luik, stelt Mélissa aan haar broer Nicolas voor,om in hun vrije tijd wekelijks kleine brouwsels te fabriceren. Ze kopen hun eesrte brouwmateriaal waardoor ze brouwsels van een tiental liters kunnen realiseren. De technische kennis en de vaardigheden van Nicolas en zijn praktische zin, vullen het wetenschappelijke profiel van Mélissa perfect aan.
September 2011 : Mélissa vat de opleiding IFAPME aan voor micro-brouwer (2 jaar).
2012 : na de aankoop van een boerderijtje in Reharmont verlaten Mélissa en Nicolas hun respectievelijke job om zich volledig aan de oprichting van een microbrouwerij te wijden.
Winter 2012-2013 : renovaties zijn in volle gang. Al de bestaande voegen loskappen en verwijderen, alles zandstralen, en alle muren opnieuw opvoegen. Ophogen,aanaarden en gieten van een nieuwe chape. Nieuwe loodgieterij, elektriciteit. Afwasbare panelen tegen al de wanden van de productie lokalen.
April 2013 : De werken beginnen op hun einde te lopen. De brouwinstallatie, de gistingstanken en de flessenvuller vinden hun plaats in de schuren van het boerderijtje. Het eerste grootschalig brouwen kan eindelijk gerealiseerd worden.
Juni 2013 : De eerste Lienne wordt op de markt gebracht !

Brasserie de la Lienne - Reharmont, 7 4990 Lierneux info@brasseriedelalienne.be
 
 
  Web Developer : Eric Goffin